Gletsjers, meren en klein beetje Southland
Door: Ingrid en Gerwin
Blijf op de hoogte en volg Gerwin en Ingrid
27 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Invercargill
Vanaf de gletsjer hadden we mooie uitzichten omhoog naar de gletsjer en naar beneden het dal in. Na een klimtocht en een eetpauze op de gletsjer was het tijd om weer naar beneden te gaan. Omdat het vrij warm was, werd er door de begeleiders nog flink gehakt om wat stukken begaanbaar te maken. Maar we kwamen gelukkig helemaal heel van het ijs af! Echter de laatste paar meters op de rotsen ging er 1 persoon toch nog onderuit (drie maal raden wie…).
Na dit ijsavontuur zijn we met ons campertie alvast een uurtje richting het zuiden gereden waar we in Haast een stopplaatsje hadden gevonden. Hier werden we belaagd door zogenaamde ‘black flies’ ook wel de vampiervlieg genoemd. Enorm irritante beestjes die voorkomen in het zuidelijke gedeelte waar veel bossen/wouden voorkomen. Ze bijten eigenlijk gewoon een stukje uit je vel en laten iets achter wat lekker jeukt. Soms heb je dus gewoon wat bloed op je benen van die akelige beestjes.
Vanaf Haast zijn we dinsdag vertrokken richting Queenstown. Onderweg zijn we bij de Blue pools gestopt. Dit is een rivier gevuld met heel koud gletsjer water met een hele blauwe kleur. Erg mooi om te zien! Onderweg kwamen we ook al wat meren tegen die ook gevuld waren met dit blauwe water, echt heel helder. Bij het plaatsje Wanaka zijn we gestopt en hebben we Mount Iron beklommen. Kort maar pittig klimmetje. Eenmaal boven op deze berg heb je zicht op het plaatsje en het enorme meer waar deze plaats aan ligt, Lake Wanaka. Ook hier weer dat heldere blauwe water.
Dinsdag aan het eind van de dag werd het al bewolkter en woensdag (gisteren) is het niet veel beter. De eerste dag dat we flink wat regen hebben. We zijn de ochtend in Queenstown geweest en hebben daar wat rond gehobbeld. Daarna zijn we richting Glenochery gereden. De weg ernaar toe is geweldig mooi om te zien met het meer en de bergen die er omheen liggen. Tenminste, dat schijnt: wij hebben er maar weinig van gezien namelijk :) door de mist en regen. Het was een mooi plaatsje waar we nog even goed gegeten hebben. Op dat moment hebben we besloten om de reis naar Milford Sounds niet te doen. Daar heb je schitterende fjorden en het is alleen per boot te bereiken. Echter is het met slecht weer niet te zien en bovendien is het erg prijzig (en wij moeten natuurlijk geld overhouden voor een feestje straks in juli :D ).
Zat van het weer zijn we verder zuidelijk gereden richting Invercargill en staan nu op een camping met wat schaapies erbij. Het schijnt morgen weer beter weer te worden! Al is de temperatuur nog steeds aangenaam te noemen.
Foto's: http://picasaweb.google.com/113033514192274404350/Gletjser_queenstown?authkey=Gv1sRgCLv0_rLq1piDQg&feat=directlink
26 Januari 2011 - 20:50
Peet:
hey laiverds,
blij dat jullie niet zijn opgegeten door sharks en geen benen hebben gebroken..
het weer lijkt morgen weer ietsie minder..
blij dat jullie het nog zo naar de zin hebben!!
kuzzz -
26 Januari 2011 - 20:53
Petra:
hahaaaahaahaahaaa...
3x een beetje overdreven niet?
27 Januari 2011 - 07:47
Alice:
Zo te lezen is alles erg mooi...! En aan de foto's te zien is het ook echt schitterend. Nog bedankt voor jullie lieve verjaardags sms en de mooie kaart (hebben we dinsdag gekregen). Geniet er nog even van want voor jullie het weten is het voorbij! Liefs -
27 Januari 2011 - 09:40
Laura:
Weer super mooie foto's en een leuk verhaal. Vind het heerlijk om ze te lezen tijdens mijn o zo drukke dag....Ik zit nu al 2 weekjes thuis en doe het heerlijk rustig aan. Het gaat nog allemaal prima.
Ik hoop voor jullie dat het weer wat beter wordt, droog weer doet het toch wat beter dan regen. Veel plezier nog!!
Liefs, Laura -
27 Januari 2011 - 10:26
Mniek:
Hey daar Peepz,
Net even tijd gehad om jullie laatste blogjes te lezen. Ge-wel-dig!
Kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Maar komt ook door de manier waarop er geschreven wordt. Humor, duidelijk en helder, leuke foto's. Jullie zullen zo'n beetje halverwege de vakantie zijn toch ? Geniet, geniet, geniet! Mis mijn collega wel hoor, tis een beetje stilletjes in het hoekje bij het raam :S
Tot jullie volgende blog! :D
Groetekes,
Mniek -
27 Januari 2011 - 10:32
Hait En Mem :
Ingrid, het is maar goed dat je ooit hebt gewandeld in de bergen, is het toch nog leuk ! De gletscher doet me denken aan Atabaska...! Wat een mooie lieve foto van jou in de gletscher en op de foto van jullie twee is te zien hoe goed jullie het met elkaar hebben en hoe jullie genieten. En wat een belevenis. Dank voor je verhaaltjes.
een lieve groet -
27 Januari 2011 - 14:16
Mario:
Zo wat een avonturen allemaal, en wat een schitterende foto's !! Gerwin's baard wordt ook steeds beter, kijk maar uit dat ze je niet aan zien voor yeti op die gletschers!
Enneh, die gemene bugs, stuur maar hierheen ;)
27 Januari 2011 - 14:31
Ralph:
Jullie gaan toch niet bezuinigen op de reis he? Mijn advies gewoon alles doen en uitgeven dat geld, anders krijg je misschien spijt later.
Tja dan de valpartij van Schnitzel zwei, geen profi he?
Greetz -
27 Januari 2011 - 16:59
Geert En Ria:
Weer een mooi verhaal en hele mooie
foto's. maar goed dat jullie niet opgevreten zijn door die beestjes.
het baardje groeit al aardig Gerwin.
volgend jaar wij ook maar zo'n reis ??!!
jullie zien er goed uit met die rooie
kuiten. een knap stel.
we zijn in afwachting van jullie volgende bericht.
groedjes van pap en mam.
gisteren ook geprobeerd bericht te sturen maar dat mislukte. moi -
27 Januari 2011 - 17:01
Geert En Ria:
groedjes moet met een t groetjes
foutje -
27 Januari 2011 - 19:24
Mier:
Prachtige foto s, echt geweldig! Moet zeggen dat de reacties ook steeds grappiger worden :)