Van noorder naar Zuider
Door: Ingrid en Gerwin
Blijf op de hoogte en volg Gerwin en Ingrid
20 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Marahau
Bij Picton kwamen we van de boot af en zijn toen vrijwel direct richting Nelson gereden. Een plaatsje tussen Abel Tasman National park en Picton in. We willen graag dit nationale park bekijken, dus Nelson was een logische tussenstop. We hadden daar een camping met mooie zeeview en ’s avonds konden we daar nog even lekker op het strand rondwandelen.
De volgende ochtend (donderdag) zijn we vroeg vertrokken richting Manahau. Een plaatsje direct aan de zee en met de toegang naar het Abel Tasman national park. Hier hebben we een zee kajak uitje besproken, met zijn tweeën in een kajak langs de kust van het park varen. Eerst worden we ergens midden in het park gedropt zodat we een tocht van ongeveer drie uur kunnen lopen en daarna stappen we in de kano om de laatste paar uur over zee af te leggen. Het is maar te hopen dat we al die haaien hier van ons af kunnen slaan!
Voordat we dit gaan doen (vrijdags) zijn we donderdags lopend vanaf het plaatsje hier het park ingelopen. De stranden die je tegenkomt zijn echt geweldig mooi. Wat een uitzichten overal! De natuur lijkt overal in dit land mooi te zijn!
We hebben net even heerlijk gegeten hier aan het strand. Mindere nieuws is dat het weer er niet goed uitziet. En dan vooral de wind. Deze is heel ongunstig voor het zee kajakken. Het kan dus zijn dat het morgenvroeg wordt afgelast…dat zou jammer zijn! We zullen zien. We zagen vanmiddag al veel mensen omgaan in hun kajakkie, safety first dus!
Foto's: http://picasaweb.google.com/113033514192274404350/Noord_ZuidTasman?authkey=Gv1sRgCOqcy6K-y8voKw&feat=directlink
20 Januari 2011 - 08:31
Peetjuh:
Hey!!
Wat weer hilarisch geschreven!!
Heerlijk!!
Jullie zo ruim op tijd bij de ferry! how is it possible????
De zoutwagen was hier vanochtend wel nodig alhoewel het niet meer zo koud is.
Duzzz... toch weer laten verbranden.. tjonge jonge..
Enne.... SHARKS!!!!! AAHHHH...
Toch hoop ik voor jullie dat het weer het toelaat!!
have a lot of fun!!
kuzz peet -
20 Januari 2011 - 08:54
Mariekje:
Hoi reizigers,
Wat een mooi verhaal weer( heel leuk geschreven weer!!!) en die foto's! In het echt zal het nog wel mooier zijn allemaal! Ik hoop dat het doorgaat voor jullie!
Voelt jullie camper al een beetje als thuis?
Geniet van al het moois en ik zie graag weer een leuk verhaal tegemoet!! En foto's waar ik nog jaloezer van word ( maar gun het jullie wel hoor hihi)
20 Januari 2011 - 09:32
Bernadet:
He hoi! Jullie vermaken je weer goed zeg! Geniet van de goude stranden welke onze landgenoot ontdekt heeft!
Liefs uit een zonnig, maar fris Zwolle!!
X Ben -
20 Januari 2011 - 15:03
Mier:
Gerwin en zon...ja daar kunnen we een boek over schrijven!.......ZONNEBRANDCREME!!!! Ik heb jullie opgegeven voor een eigen column, wat een leuke en vooral grappige verhalen! He Ing, wie is die amerikaan die steeds naast je op de foto staat??????? X -
20 Januari 2011 - 21:43
Margreet:
hey! Hoe was het kajakken? Uiteraard wil de volgende keer verslag van jullie tripje!
Hier alles ok, het wordt weer kouder dus kom maar op met jullie strooiauto :-)
21 Januari 2011 - 09:05
Johan:
Prachtige foto's en leuke verslagen van de reis. Jullie maken hele bijzondere ervaringen mee en fijn dat jullie dat willen delen. (Denk bij het kajakken aan een plastic zakje voor jullie spullen (camera!!))
groet -
22 Januari 2011 - 10:15
Inge:
Wow, dat ziet er echt FANTASTISCH uit! Ben benieuwd hoe het kajakken is gegaan! Haha. GENIETEN geblazen!!
Hier voorlopig geen strooizout nodig ;-).
22 Januari 2011 - 15:34
Ralph:
Als je nu maar niet weer zeeziek wordt! -
23 Januari 2011 - 15:22
Esther:
Hey daar!
Ben wat later ingevallen, maar weer helemaal op de hoogte. Klinkt erg goed allemaal en ziet er geweldig uit! Hou het blogje vanaf nu in de gaten, haha!
Esther -
24 Januari 2011 - 12:06
Merije:
Wauw wat een super leuke reisverhalen jullie zijn lekker actief!!!
Geweldig campertje ook volgens mij geeft dat een echt hippie gevoel!! Heel veel plezier en ik kijk uit naar jullie verhalen.
Ik mis je wel hoor het is zo stil en leeg tegenover me. -
24 Januari 2011 - 18:54
Jeroen:
Bedankt voor deze minutieuze fotorapportage. Ik mis een foto van een strandje ofzo...
Die "man met trui" heeft wel kekke schoentjes."Vrouw in grot" ook hoor.
Wanneer komt het nieuwe verhaaltje? Is alweer 4 dagen geleden. Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!