Dolfijnen en autorijden
Door: Ingrid en Gerwin
Blijf op de hoogte en volg Gerwin en Ingrid
14 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Thames
Vanochtend waren we lekker vroeg wakker zodat we ons om 8:45 uur konden melden op pier D in de haven van Paihia. Ja ja lieve kijkbuiskinderen, we waren op tijd! Het was een grote boot waar je op het bovendek of het voorste dek kon zitten en achterop kon je nog staan. Wij kozen er voor om achterop te gaan staan, niet te druk en mooie view! Dit bleek al vrij snel een goede keus te zijn. Het is natuurlijk leuk als je dolfijnen voor de boot ziet zwemmen, maar dan kijk je wel tegen de achterkant van het beessie aan. Wij hadden het geluk dat er een stuk of wat dolfijnen achter de boot kwamen zwemmen. Echt prachtig mooi om te zien! Speciaal voor Tess hebben we daar een aantal foto´s van toegevoegd! Er waren deze dag erg veel dolfijnen te zien, dus we hadden geluk. Er waren een aantal heel grote scholen te zien. Ging ver over de 100!
Naast de dolfijnen zijn we nog naar de zogenaamde ‘Hole in the Rock’ gevaren. Wereldberoemd volgens de Nieuw-Zeelanders. Het is natuurverschijnsel waarbij door erosie een enorm gat in een rots zit waar je doorheen kunt varen. In eerste instantie dachten wij wat is daar nou zo bijzonder aan, maar toen we er eenmaal doorheen voeren was het toch best indrukwekkend. Op de weg daarheen kwamen we nog wat andere dolfijnen tegen. De eerste waren de bottlenose dolfijnen, bekend van flipper. Deze keer waren het de ‘common’ dolfijnen, die zijn een slagje kleiner.
Hierna zijn we nog naar een eiland, Urupukapuka, gevaren waar we 45 minuten konden chillen met prachtige uitzichten over een gedeelte van de Bay of Islands. Vanuit daar zijn we via Russel met de boot weer terug gegaan naar Paihia.
In Paihia hebben we nog wat gegeten en daarna zijn we in de camper gestapt richting Coromandel en terecht gekomen in het plaatsje Thames. Morgen hier een en ander bekijken en dan door richting Rotorua over de Thermal explorer Highway.
We hebben de foto's in een google account gezet en deze kunnen jullie hier vinden: http://picasaweb.google.com/113033514192274404350/PaihiaDolfins?authkey=Gv1sRgCKfrgs7e1snr6AE&feat=directlink
Daaaag!
13 Januari 2011 - 21:22
Margreet:
Wow!!! te gekke foto´s. Hole in the rock is idd indrukwekkend! I am jealous. Ik adopteer bij deze een dolfijn, nemen jullie flipper voor mij mee....
Kus -
13 Januari 2011 - 21:30
Joost En Amanda:
Hallo,
Leuk om jullie verhalen te lezen.
Wij gaan Zelf in novemver 2011 voor het eerst naar nieuw zeeland en gaan ook een camper huren en zijn dus erg benieuwd naar jullie ervaringen en belevenissen.
Veel plezier daar. En de komende dagen volgen we jullie dus een beetje ook al kennen jullie ons niet:)
Groeten joost en amanda uit assen
Groeten joost en amanda uit assen -
13 Januari 2011 - 21:49
Mier:
Wauw! Trouwens jullie moeten schrijver/auteur worden. Te grappige verhaaltjes....... -
13 Januari 2011 - 22:01
Petra:
wat geweldig mooi zeg!!
en de natuur daar...speachless!!!!!!!
xx peet -
13 Januari 2011 - 22:03
Geert En Ria:
wat prachtig die dolfijnen
schitterende foto''s,leuke camper
we zien weer uit naar het volgende berichtje
wij gaan nu naar bed 11 uur kinder bedtijd veel plezier verder
groetjes en een dikke kus voor jullie
pap en mam -
14 Januari 2011 - 07:54
Mniek:
Ben echt vet onder de indruk van al die mooie landschappen en indrukken. Wat moet het een heerlijk gevoel zijn om daar te zijn. Denk dat je ogen en oren tekort komt in sommige gebieden.
Super foto's ook. Jaloers, jaloers, jaloers. (Op een goede manier.)
Tot de volgende blog. :D -
14 Januari 2011 - 08:22
Hait En Mem:
schitterend die dansende dolfijnen en die rots geweldig
Kindertjes wat een reis maken jullie, geweldig mooi en wat leuk om dit iedere keer te zien en te lezen.
liefs -
Nice,Nice,Nice!!wat een heerlijke verhalen:)enjoy
Liefs -
17 Januari 2011 - 20:44
Clary En Ger:
he schatjes. wat is het fantastisch he
wij zijn stikkend jaloers. geniet en laat ons maar meer zien en lezen.
kus