The roadtrip continues!
Door: Ingrid en Gerwin
Blijf op de hoogte en volg Gerwin en Ingrid
15 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Taupo
The roadtrip gaat dan ook verder vanaf Thames waar we na het dolfijnen kijken terecht zijn gekomen. In Thames aangekomen, hebben we besloten om verder Coromandel over te slaan (who needs Bounty beaches?). Helemaal weer naar het noorden rijden zagen we toch niet zitten, aangezien we meer tijd willen uittrekken voor het Zuidereiland.
Van Thames zijn we na een overnachting doorgereden naar Rotorua. Een merkwaardig leuk plaatsje waar je overal rookpluimen uit de grond ziet komen, zogenaamde thermal areas. Rotorua ligt dan ook op een vulkaan. Eerst hebben we een stop gemaakt bij Hell’s Gate. Een vulkanische bron met veel bubbelende modderpoelen, geisers, zwavel, kokend water en heel veel stank! Die stank ruik je trouwens ook in de stad, het wordt ook wel Sulphur City genoemd. Het leuke eraan is dat je een scheet kan laten en vervolgens de zwavelgeur die er toch al hangt de schuld kan geven van de stank :-)
We hebben daar gister een camping gevonden aan Lake Rotorua, het meer dat bovenop de krater van de vulkaan ligt. Hier hebben we genoten van een heerlijk mineraal natural heated badje dat op de camping aanwezig was. De campings hebben sowieso vrij veel faciliteiten, er is overal wel een nette keuken te vinden bijvoorbeeld. Handig als je niet in je eetgeur wilt slapen! Toen we in Rotorua een boodschapje gingen doen, kwamen we langs het Kuirau Park. Mooi park waar je gewoon even door kunt struinen met veel thermische activiteit, helaas geen fototoestel bij ons (grrr… tip 1: neem altijd je camera mee!).
Vandaag zijn we van Rotorua vertrokken naar Wai-o-Tapu. Hier ligt de welbekende Champagne pool. Om 10.15 elke ochtend erupeert de geiser Lady Knox bij dit park. Nou goed, hij wordt een handje geholpen door iemand die er een klont zeep in gooit :-) . Op die manier kunnen ze de eruptie controleren. Voor diegenen die meelezen en nog naar Nieuw-Zeeland gaan, raden wij aan (uit oogpunt van kosten en tijd besparing) te kiezen voor Wai-o-Tapu (Thermal Wonderland, wat een K-naam) en Hells’s Gate over te slaan. Het is namelijk bijna hetzelfde, echter is Wai-o-Tapu mooier en groter. Je kunt hier heerlijk rondlopen. Gerwin wil bij deze Jeroentje nogmaals bedanken voor het lenen van de loop/bergschoenen, die kwamen goed van pas!
Na alle stank en thermische activiteiten was het tijd om te vertrekken richting Taupo. Dit ligt wederom aan een meer, genaamd (jawel) Lake Taupo. Op dit moment hebben wij een prachtig uitzicht over dit meer, met een biertje in de hand genieten wij dus volop!
Voordat wij hier aankwamen hebben wij eerst een tochtje gemaakt over de Waikato River met een jetboat! Met 500 pk over de rivier scheuren… nice! We hebben hier een paar mooie foto’s van gekregen, maar die staan op CD. En laat zo’n klein netbookje als deze nou net geen dvd-speler hebben. We hebben zelf nog wel een aantal pics gemaakt dus die staan er wel bij!
Op weg naar deze camping kwamen we de Huka Falls nog tegen. Een mooie waterval met het grootste aantal liters water dat naar beneden dondert per minuut van alle watervallen in Nieuw Zeeland. Weer erg veel gezien in ieder geval de laatste twee dagen!!
We hopen dat alles in Nederland ook goed gaat en jullie net zo van het weer daar genieten als wij van het weer hier 8-)
Foto’s: http://picasaweb.google.com/113033514192274404350/RotoruaEnzo?authkey=Gv1sRgCMu1---vjdCGWA&feat=directlink
15 Januari 2011 - 08:57
Mariekje:
Wakker worden in mijn warme bedje (omdat het buiten toch koud en nat is) met deze verhalen is het alsof ik een heerlijke droom heb:)!! Wat alweer een heerlijke belevenissen zeg! In 2 dagen tijd. Foto zie er ook geweldig uit:)
Veel plezier!!! Liefs -
15 Januari 2011 - 09:49
Mier:
KLinkt weer goed! Wat een belevenissen!
Have fun! X -
15 Januari 2011 - 10:08
Niek:
hallo gerwin en ingrid,
ik voetbal 2-1 verloren. vel plezir nog.
groetjes van niek
(helemaal zelf getypt door niek)
Wat zullen jullie genieten!!!
Ga zo door zou ik zeggen!!
xxxx -
15 Januari 2011 - 16:38
Jeroen:
Fijn dat de schoenen goed van pas komen. Wel schoonmaken he! Ik wil niet dat de schoenen naar scheten stinken ;-) -
15 Januari 2011 - 18:21
Ralph:
Rotorua klinkt op het lijf geschreven voor jullie. Scheten is aan jullie wel besteed. -
17 Januari 2011 - 10:54
De Tiggel:
Ik denk bij mezelf...nou eens even kijken of Gerwin en Ingrid al tijd hebben gehad om wat van hun avonturen op ’t net te zetten. Kom ik er tot mijn grote verbazing achter dat ik al een achterstand heb van een aantal dagen!!Wat een belevenissen daar en wat een mooie omgeving. Mooi zoekplaatje trouwens, de foto van het busje. ;-) Krijgen we binnenkort een zoekplaatje met Ingrid? Nou ik zal jullie even een update doen van het weer van afgelopen weekend in NL: Wij hadden een temperatuur van….JAWEL…. 12 graden!!Met zelfs een zonnetje op zondag!!Het begint ergens op te lijken. :) Helaas gaat het hier de komende dagen ’s nachts alweer flink vriezen… Jammer toch, dat jullie dat nu allemaal moeten missen. Hebben jullie al spijt? ;-)
Jorien
17 Januari 2011 - 13:48
Maartje:
Halloooo globetrotters (hehehe)
Het is niet te geloven wat jullie allemaal zien op 1 dag van 24 uur, geweldig!! Vooral dat stuk met die zwavelgeuren in Hell's gate sprak mij uiteraard erg aan: Er is wellicht nog hoop voor Jordy en mij! (valt het kwartje? Aangezien ik niet in details ga treden, haha)
Die camper is erg idyllisch, haha! Kun je daarin je kont wel keren?
Geniet van het weer/ de bezienswaardigheden, gezelligheid etc.. Wij houden de economie wel in stand.
Veel liefs, Maartje